آیا چشم مصنوعی با قابلیت دید واقعی وجود دارد؟
پروتز چشم
چهارشنبه ۱۷ بهمن ۰۳

آیا چشم مصنوعی با قابلیت دید واقعی وجود دارد؟

آیا چشم مصنوعی با قابلیت دید واقعی وجود دارد؟ تمامی کسانی که دچار عارضه چشمی شده اند و مجبور به استفاده از پروتز چشم می باشند قطعا این سوال برایشان پیش آمده است که در دنیای کنونی با پیشرفت علمی چشم مصنوعی با قابلیت دید نیز اختراع شده است یا خیر.

آمار نشان می دهد در حال حاضر ۴۰ میلیون نفر در جهان کاملا نابینا هستند و ۱۳۰ میلیون نر دیگر نیز از کم بینایی رنج می برند. اما آیا با پیشرفت تکنولوژی دانشمندان موفق به ساخت چشم مصنوعی با قابلیت دید واقعی شده اند یا خیر؟

امروزه شاهد پیشرفت چشمگیری در شاخه های مختلف علوم هستیم و محققان به دنبال ساخت پروتز جشم با قابلیت بینایی و یا همان چشم مصنوعی می باشند. در صورتی که با چشم مصنوعی آشنایی ندارید قبل از مطالعه این مقاله روی لینک بالا کلیک کنید.

آیا چشم مصنوعی با قابلیت دید واقعی وجود دارد؟

علی رغم تمامی پیشرفت های بشر در زمینه‌ی علوم مهندسی و پزشکی، دانشمندان هنوز موفق به ساخت چشم مصنوعی با قابلیت بینایی نشده اند. اولین تلاش جدی برای ساخت چشم مصنوعی با قابلیت دید واقعی، توسط شرکت استرالیایی “Bionic Vision Australia” صورت گرفته است. این شرکت در سال 2012 موفق به ساخت نسخه‌ی ابتدایی چشم مصنوعی شد.

برای ساخت چشم مصنوعی با قابلیت بینایی بخشی، محققان این شرکت عینکی مخصوص طراحی کرده اند. تصاویر دریافتی از محیط پیرامون از طریق دوربین کار گذاشته شده در شیشه های عینک، در ابتدا منظم شده و سپس از طریق امواج رادیویی به یک ریز تراشه که در داخل شبکیه‌ی چشم کار گذاشته شده، منتقل خواهند شد. 

این ریزتراشه به گونه ای طراحی شده است تا کارکردی مشابه با سلول های از کار افتاده‌ی شبکیه‌ی چشم داشته باشد. ریز تراشه، امواج رادیویی دریافتی را به پیام های عصبی تبدیل می کند؛ این امواج در نهایت با کمک سلول های سالم باقی مانده در قسمت شبکیه، به رشته های عصب بینایی در چشم می رسند و سطح بینایی افراد کم بینا را بهبود می بخشند.

اولین عمل کاشت چشم مصنوعی با قابلیت بینایی بخشی، در همان سال ۲۰۱۲ و بر روی چشم فردی که دچار کم بینایی مفرط بود، انجام شد. در نتیجه‌ی این عمل، بیمار توانست نور دریافتی از محیط را درک کند اما همچنان قادر به تمایز تصاویر از یکدیگر نبود. 

مخترع چشم مصنوعی با قابلیت دیدن کیست؟

با وجود اینکه شرکت های مختلفی در زمینه چشم مصنوعی با قابلیت دید واقعی فعالیت کرده اند اما هنوز هیچ شخص و یا شرکتی موفق نشده است که چنین پروتزی تولید کند. در واقع چشم مصنوعی با قابلیت بینایی که تاکنون ساخته شده است قادر به حل مشکل افراد نابینا نیست و فقط می تواند میزان بینایی افرادی که کم بینا هستند را بهبود ببخشد.

همچنین طی سالیان گذشته، به واسطه‌ی تلاش های دکتر «احسان کامرانی» ایده‌ی ساخت چشم مصنوعی با قابلیت دیدن در ایران، بیش از پیش توجه جامعه‌ی پزشکی و مهندسی کشور را به خود جلب کرده است. دکتر احسان کامرانی دانش آموخته‌ی دانشگاه «مونترآل» کانادا است. او از سال ۲۰۱۴ همکاری خود را با دانشمندان و تیم های تحقیقاتیِ دانشگاه های «هاروارد» و «ماساچوست» آغاز کرد که طی آن موفق به ساخت چشم مصنوعی با قابلیت بینایی بخشی شدند.
برای داشتن اطلاعات بیشتر به سایت بیناسا مراجعه کنید.

پروتز چشم

‌‌‌‌‌‌پروتز چشم یکی از مهم ترین مسائلی است که این روزها بسیاری از کسانی که به دلایل مختلف چشم خود را از دست داده اند با آن مواجه می باشند. عمل پروتز چشم و استفاده از چشم مصنوعی یکی از رایج ترین عمل ها می باشد که همیشه افراد به دنبال بهترین پزشکان هستند. بیناسا همراه شماست.

همیشه تاریخ باعث شگفتی انسان بوده است، ۲۹۰۰-۲۸۰۰ سال قبل از میلاد اولین زنی که در تاریخ از چشم مصنوعی استفاده کرده در شهر سوخته واقع در ایران بوده است. این امر نقطه تحولی را در تاریخ به وجود آورد که امروزه انسان به فکر ساخت بهترین مراکز پروتز چشم است. به دنبال آن کلینیک های بیشماری برای مشاوره به بیماران ایجاد شد که به آنها در بدست آوردن‌ زیبایی و اعتماد به نفسشان کمک می کنند. کلینیک بیناسا از جمله بهترین مرکز ساخت پروتز چشم است که مشاوره رایگان هم به بیماران ارائه میدهد.

از چشم مصنوعی غالبا برای رفع نقص ظاهری استفاده می شود. البته این یکی از بهترین راه ها برای کاهش عفونت نیز می باشد. استفاده از پروتز چشم علاوه بر احساس راحتی در ناحیه چشم می تواند به افزایش اعتماد به نفس فرد نیز کمک کند. این پروتز انواع مختلفی دارد که در مقالات بیناسا به صورت مفصل در مورد آن ها بحث شده است.

انواع پروتزهای چشم وجود دارد که شما می توانید برخی از آنها را به صورت آماده خریداری کنید و حتی سفارش ساخت آن را مطابق با شرایط چشم دهید، در کلینیک تخصصی فراز، متخصص چشم با ارزیابی از وضعیت چشم شما مناسب ترین و بهترین پروتز چشم را برای شما طراحی و می سازد.

پروتز چشم چیست؟

پروتز چشم چیست؟ پروتز چشم یا چشم مصنوعی وسیله یا چیزی است که به جای چشم از دست رفته یا تغییر شکل داده قرار می گیرد تا شکل طبیعی برای آن ایجاد کند.متأسفانه در بعضی موارد به علت ضربه، عفونت، ناهنجاری های مادرزادی یا بیماری های اکتسابی، فرد یک چشم خود را از دست می دهد. معمولا به شکل پوسته محدب و از پلاستیک اکریلیک درجه پزشکی ساخته‌ می شود. به چشم مصنوعی یا شیشه ای نیز معروف می باشد، نوعی پروتز جمجمه-صورتی (craniofacial prosthesis) است که به جای چشم طبیعی و از طریق پروتز روی ایمپلنت اربیتال، زیر پلک ها قرار می گیرد. جدیدا برخی از پروتزهای چشمی از شیشه کرایولیت ساخته می شوند که دارای پوسته‌ سخت بسیار نازک اند (معروف به پوسته صلبیه) و می‌توانند روی چشم آسیب‌ دیده‌ یا بیرون‌ زده‌ کار گذاشته‌ شوند.

پروتز چشم یا گذاشتن چشم مصنوعی، بینایی را به افراد برنمیگرداند اما باعث می شود که آنها با اعتماد بنفس بیشتری در جامعه حاضر شوند. ساخت پروتز مصنوعی همیشه دغدغه ی تاریخ بوده‌ است به همین دلیل بهترین مرکز ساخت پروتز چشم در هر کشوری در حال ساخت بوده‌ است تا با مشاوره رایگان به بیماران بتوانند نیاز آنان‌ را شناسایی کنند و دلگرمی ای برایشان‌ باشند. برای دریافت قیمت پروتز چشم تماس بگیرید.

مراحل تخلیه چشم

در تخلیه چشم عضلاتی که به بیرون از کره چشم وصل بوده است برداشته نمی شوند و این کار تنها در صورت داشتن تومور بدخیم برداشته می شود. در این صورت پزشکان مجبور به تخلیه کامل حدقه می شوند. این در حالت کلی برای تخلیه چشم دو روش وجود دارد که به شرح زیر می باشد:

تخلیه داخل کره چشم و خارج کردن محتویات داخل

در این روش بخش ژله ای داخل چشم (شامل عنبیه و قرنیه) با مکش (ساکشن) خارج می شود. این کار با ایجاد یک برش جلوی چشم انجام می شود. در این روش بخش بیرونی (صلبیه) و بافت های متصل به کاسه چشم حفظ می شود. مزیت این روش زیبایی بیشتر چهره فرد است  نسبت به حالتی که کل چشم تخلیه شود. با گذاشتن پروتز در بخش تخلیه شده ی چشم، تحرک چشم مصنوعی بیشتر خواهد بود.

تخلیه کل حدقه

تخلیه کل حدقه شامل چشم، عضلاتو سایر بافت ها می باشد. در این حالت کل کره چشم بریده و برداشته می شود. با تخلیه کامل چشم تنها صلبیه و گاهی قرنیه باقی می ماند. این عمل با بی حسی موضعی انجام می شود. پس از عمل نیز با مصرف آنتی بیوتیک به صورت قطره چشمی می توانید به بهبود وضعیت چشم کمک کنید.
برای دیدن ادامه مطلب به سایت بیناسا کلینیک مراجعه کنید.